ADAFE DENTAL CLINIC

Ultimele Comentarii

Niciun comentariu de arătat.
Blog

Cred că toată lumea, măcar o dată a auzit despre fațete dentare. Dar despre fațete dentare din compozit? În acest articol află tot ce trebuie să știi despre fațete dentare din compozit: cum, când și de ce, dar și cum diferă de fațetele dentare obișnuite din ceramică.

Ce reprezintă fațetele dentare din compozit?

Fațetele dentare din compozit reprezintă o variantă economică a fațetelor dentare normale. Rolul acestora, este însă același: a îmbunătăți aspectul estetic al zâmbetului prin acoperirea imperfecțiunilor dentare, cum ar fi decolorările, fisurile sau spațiile inestetice între dinți, astfel oferind un aspect uniform și atractiv danturii.

De ce să apelăm la fațete dentare din compozit?

Nu putem să spunem că fațetele dentare din compozit sunt varianta general valabil mai bună, însă pot fi o opțiune ideală în multe situații. Fațetele din compozit sunt potrivite pentru tine dacă dinții tăi nu au spații foarte largi între ei, dacă ai dinți ușor ciobiți sau spărți, dacă dinții au căpătat o culoare ușor neplăcută sau dacă ai unul sau mai mulți dinți cu forme sau poziții ușor inestetice ce te deranjează.

De asemenea, ele pot fi soluția potrivită dacă ai un eveniment iminent și ai nevoie ca fațetele să fie gata rapid, sau dacă nu te deranjează să le schimbi după aproximativ 1-2 ani. Mai mult, dacă bugetul este un factor important pentru tine, fațetele dentare din compozit pot fi o opțiune economică, fără a compromite calitatea sau aspectul estetic al zâmbetului tău.

Care sunt pașii pentru a realiza fațete dentare din compozit de succes?

Pentru a realiza fațete dentare din compozit de succes, procesul trebuie să fie foarte bine stabilit. La Adafe Dental Clinic după ce are loc o consultație stomatologică preliminară se definește un proces etapizat ce este explicat pe îndelete pacienților. Nu numai că ne ajută medicii specialiști pentru a organiza procedurile, dar ajută și pacienții pentru a înțelege ce urmează să se întâmple și a asigura un parteneriat fară probleme.

Mockup

Primul pas este realizarea mockup-ului dentar. Se ia o amprentă a dinților pentru a crea un model precis al acestora, iar pe baza amprentei se proiectează forma și dimensiunea fațetelor dentare pentru a se contura forma noului zâmbet.

Prepararea dinților și aplicarea materialului de silicon

În cadrul clinicii se face o gurieră care va fi folosită pentru aplicarea compozitului. În conformitate cu această gutieră se va face o mascuță de silicon ce prezintă un set de găuri ocluzale prin care se creează un spațiu pe unde se va injecta compozitul.

Spre deosebire de alte metode de a aplica fațete dentare, această metodă nu implică utilizarea frezei dentare asupra dinților, astfel aceștia se mențin integrali.

Aplicarea compozitului

Este important de notat că în momentul aplicării compozitului, fiecare dinte este tratat individual. Materialul de compozit este aplicat sub formă fluidă și v-a lua noua formă a dintelui. Apoi, se fotopolimerizează și se finisează pentru asigurarea unui aspect natural și estetic.

Verificarea și ajustările finale

Ultimul pas este cel de verificare. Medicii noștri specialiști pun confortul pacienților noștri pe primul loc, astfel la finalul procedurii, fațetele dentare din compozit sunt verificate pentru a ne asigura că sunt confortabile, se potrivesc perfect cu restul dinților și mușcătura este adecvată. Dacă este nevoie, se pot face ajustări finale.

Există dezavantaje în alegerea fațetelor dentare din compozit și nu din ceramică?

În fond, ambele feluri de fațete au efecte similare, însă singurul dezavantaj este că compozitul are nevoie de finisare mai des. Compozitul este un material care absoarbe din alimente consumate și din ce bem, astfel o dată pe an este nevoie de o revenire la clinică pentru a-l reîmprospăta.

De asemenea, ca să ne asigurăm ca acesta rezistă testul timpului, se va face o gutieră de protecție pe care pacientul o va purta noaptea. Aceasta are ca rol protejarea dinților contra bruxismului din timpul somnului și poate prelungi durata de viață a acestora. Este recomandat ca această gutieră să fie realizată pe baza unui model al dinților pacientului pentru a se asigura o potrivire perfectă și confortabilă.

Dacă consideri ca fațetele dentare din compozit sunt opțiunea perfectă pentru tine, Adafe Dental Clinic dispune atât de aparatură modernă cât și o echipă de medici specialiști dedicați și pasionați ce își doresc să îmbine esteticul natural cu funcționalitatea optimă a dinților.

Comentariile sunt închise!

Contactează-ne acum!