ADAFE DENTAL CLINIC

Ultimele Comentarii

Niciun comentariu de arătat.
Blog

Igienizarea orală corespunzătoare este fundația unui zâmbet frumos și sănătos. Dar să fim sinceri, câți dintre noi nu ne uităm dimineața la ața dentară și ne promitem că data viitoare sigur o vom folosi. Sau poate, după o zi lungă, ne dorim doar să ne odihnim fară să mai depunem efortul unui periaj de seară.

În urma acestor acțiuni poate că noi suntem mai fericiți pe moment însa cu siguranță dinții și gingiile noastre nu. Așadar ce putem face în acest caz?

Igienizarea dentară profesională implică proceduri efectuare de un medic dentist pentru curățarea si întreținerea sănătății orale. Spre deosebire de procedurile ce le putem efectua acasă, aceasta este mult mai intensă și semnificativ mai eficientă.

Cum se efectuează o igienizare dentară profesională corectă?

Când ne referim la o igienizare profesională efectuată “ca la carte”, vorbim despre un proces etapizat în trei mari pași: detartrajul dentar, air flow-ul și periajul profesional. Toți acești pași duc la înlăturarea tartrului depus supra și subgingival, la îndepărtarea plăcii bacteriene și eliminarea petelor dentare.

Detartrajul

Detartrajul este procedeul stomatologic esențial în orice igienizare profesională ce constă în îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene de pe suprafața dinților și de pe gingii. Tartrul este o substanță dură ce se formează atunci când placa bacteriană nu este îndepărtată corect și constant prin o igienă orală adecvată.

În timpil procedeului, medicul dentist folosește instrumente speciale precum un scaler dentar, sau un scaler ultrasonic pentru a înlătura tartrul și placa bacteriană. În anumite situații se folosește o soluție de scaler ce are rolul de a înmuia tartrul și a face înlăturarea acestuia mai ușoară.

Adafe Dental Clinic utilizează un dispozitiv ultrasonic ce emite unde sonice de înaltă frecvență pentru a desprinde acumulările nedorite. Acesta are o eficiență crescută față de metoda scalerului tradițional, aducând și un confort sporit pentru pacient. De asemenea, această abordare reduce riscul de deteriorare a smalțului dentar.

Air flow

O procedură non-invazivă, modernă și eficientă având ca scop tot îndepărtarea petelor, tartrului și a plăcii bacteriene de pe suprafața dentară, air flow-ul este deosebit de util pentru a ajunge în zonele mai greu accesibile de către alte metode de curățare.

 Se utilizează un jet de apă sub presiune împreună cu o pulbere abrazivă (bicarbonat de sodiu sau oxid de aluminiu) pentru îndepărtarea depunerilor nedorite mai sus menționate.

Fiind o procedură non-invazivă este și complet nedureroasă, astfel fiind indicată oricărui pacient ce prezintă sensibilitate dentară și gingivală.

În clinica noastră folosim un dispozitiv de ultimă generație fabricat de EMS numit Airflow Handy 2. Acesta reprezintă combinația perfectă de putere și precizie, oferind atât eficacitate cât și confortabilitate pacientului.

Periajul profesional

Al treilea pas în efectuarea unei igienizări corecte este periajul profesional. Fiecare dinte este curățat cu atenție, iar după ce placa bacteriană și tartrul sunt complet îndepărtate se efectuează polizarea dinților. Polizarea dinților implică netezirea suprafeței dentare și împiedică acumularea ulterioară a plăcii bacteriene. Mai mult, aceasta conferă dinților un aspect mai strălucitor, oferind pacienților un zâmbet “de milioane”.

Când este cazul să apelăm la o igienizare profesională?

Frecvența recomandată pentru igienizarea profesională variază în funcție de nevoile individuale ale pacientului, îndeosebi legată de starea generală a sănătății sale orale. Regularitatea însă este recomandată la orice pacient, indiferent de alți factori medicali.

Totuși, putem spune că în general, intervalul recomandat pentru periajul profesional este de două ori pe an, adică o dată la 6 luni. Dar, cum am menționat mai sus, în anumite cazuri, periajul profesional poate fi recomandat la intervale mai scurte, de aproximativ 3-4 luni, sau la intervale mai lungi, de până la 8 luni.

Este deosebit de important ca aceste intervale să fie stabilite împreună cu pacientul sub îndrumarea medicului dentist. Conștientizarea importanței acestei proceduri duce nu numai la o colaborare bună între medic și pacient, dar și menține sănătatea orală în cea mai bună formă posibilă.

De ce, totuși, să apelăm la această procedură?

Importanța acestei proceduri în raport cu sănătatea cavității bucale a fost constant menționată, însă totuși întrebarea “De ce?” încă dăinuiește. De ce ne pune în pericol sănătatea bucală neglijarea acestei proceduri? Care sunt riscurile la care ne expunem în momentul în care ne neglijăm sănătatea cavitații bucale?

Riscul dezvoltării diverselor probleme dentare și gingivale este major, iar printe acestea putem menționa de la cariile dentare (care reprezintă una dintre cele mai comune probleme dentare), gingivita (inflamația și sângerarea la nivelul gingiilor), halitoza (respirație urât mirositoare) și eroziunea dentară, până la boala parodontală (care provaca retracția gingiilor și chiar pierderea dinților).

Așadar, igienizarea profesională reprezintă o investiție deosebit de importantă în sănătatea noastră pentru a ne menține zâmbetul frumos și luminos, dar și pentru a ne asigura o bunăstare personală în orice moment al zilei. Deși pare o misiune grea, o vizită la dentist nu reprezintă o experiență de temut, ci un motiv de a zâmbi tot mai des!

Niciun răspuns încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contactează-ne acum!