Categories: Blog

Scanner Intraoral: O Vizită în Lumea Digitală a Stomatologiei

Scanner intraoral, o revoluție în lumea digitală a stomatologiei. Acesta reprezintă una dintre cele mai recente inovații care redefinește practica stomatologică. Acest dispozitiv de ultimă generație nu numai că îmbunătățește precizia și eficiența tratamentelor stomatologice, dar și transformă complet experiența pacientului.

Ca să înțelegem de ce utilizarea unui scanner intraoral este de nelipsit în practica stomatologică modernă, trebuie să înțelegem care este tehnologia din spate, beneficiile aduse și impactul semnificativ pe care această unealtă o are.

Ce este scanarea intraorală?

Scanarea intraorală este o tehnică de imagistică digitală ce se folosește de un scanner intraoral pentru a fi realizată. Scannerul intraoral este un dispozitiv micuț, portabil, ce este ținut de către dentist în mână și conectat la un calculator. Acesta are ca scop creerea unei imagini tridimensionale a cavității orale. Aceasta se numește amprentă digitală.

Aceste imagini sunt utilizate în planificarea tratamentelor protetice, ortodonție și alături de Digital Smile Design pentru a-ți crea zâmbetul perfect.

Cum funcționează un scanner intraoral?

Scannerul intraoral proiectează un fascicul de lumină LED prin care acesta capturează o serie de imagini în timp real cu ajutorul unei camere digitale specializate. Datele capturate sunt procesate rapid de către software-ul de înaltă calitate care mai apoi le îmbină pentru a crea o imagine detaliată, tridimensională (amprenta digitală).

În următoarea imagine puteți vedea dinții maxilarului superior, și în oglindă amprenta dentară digitală.

În funcție de scannerul intraoral, acestea pot utiliza algoritmi avansați pentru a se calibra automat și a corecta potențialele distorsiuni. Adafe Dental Clinic folosește echipament de înaltă calitate, pentru a garanta rezultate clare și a diminua riscul erorilor.

În momentul în care amprenta digitală creată este obținută, ea poate fi exportată și utilizată în diverse practici și tratamente stomatologice.

Ce aplicații există în stomatologie pentru un scanner intraoral?

Scannerul intraoral are o gamă largă de aplicații în stomatologie, fiind o unealtă ce a revoluționat practicile moderne ale tratamentelor stomatologice.

Planificare și Proiectare

Modelele tridimensionale create de un scanner intraoral pot fi folosite în stadiul de planificare și proiectare a tratamentului stomatologic. Acestea pot fi încărcate în programul Digital Smile Design pentru a putea modela noul tău zâmbet, sau pot fi folosite pentru a evalua aliniamentul dinților, a determina necesitatea unor posibile restaurări sau chiar pentru a indentifica probleme dentare ascunse.

Astfel, în funcție de problemele dentare cu care se prezintă pacientul, în urma planificării tratamentului, acesta poate fi fololsit și în restul procedeelor stomatologice.

Restaurări Dentare

Amprenta digitală obținută poate fi utilizată pentru a fabrica restaurări dentare personalizare precum coroane dentare, proteze, fațete ceramice sau din compozit. Astfel, se asigură o portrivire perfectă și o estetică excelentă în timp ce timpul necesar pentru procedurile de laborator se reduce.

Ortodonție

În tratamentele ortodontice, un scanner intraoral este utilizat pentru a crea modele digitale ale arcadelor dentare ale pacientului. Aceste modele sunt un element cheie în urmărirea progresului în timp al tratamentelor realizate asupra dinților.

Comunicarea cu Laboratoarele Dentare

Datele și modelele digitale obținute cu ajutorul scannerului intraoral pot fi trimise cu ușurință către laboratoarele dentare pentru fabricarea restaurărilor dentare personalizate, și astfel reduc semnificativ timpul ce s-ar fi pierdut cu o amprentă tradițională ce ar fi trebuit trimisă fizic.

Care sunt beneficiile utilizării unui scanner intraoral?

Beneficiile utilizării unui scanner intraoral sunt numeroase. Acest dispozitiv non-invaziv și confortabil elimină disconfortul asociat amprentelor tradiționale, oferind o soluție mai plăcută și mai eficientă pentru pacienți. Dacă ați fost vreodată să vă luați o astfel de amprentă și experiența v-a rămas întipărită ca fiind neplacută, stați liniștiți: acest lucru nu mai este cazul cu acest dispozitiv!

Mai mult, pe lângă reducerea timpului necesar pentru tratamente, scannerul intraoral minimizează și riscul de erori în procesul de amprentare, asigurând o precizie maximă în planificarea și implementarea tratamentului stomatologic.

La Adafe Dental Clinic, suntem aici pentru tine, gata să te întâmpinăm cu cele mai avansate tehnologii în domeniul stomatologiei. Suntem convinși că în această lume a sănătății orale, fiecare detaliu contează și că fiecare pacient merită cele mai bune servicii.

Te așteptăm cu drag la o consultație preliminară și, cine știe, poate vei avea ocazia să vezi sau să simți pe propria persoană cum funcționează un scanner intraoral!

adafedentalclinic.com

Recent Posts

Extracția dentară, ceva de temut?

Ce se întâmplă după extracția dentară? Extracția dentară, ceva de temut? Deloc! Deși nu este…

39 de minute ago

Prevenția, cel mai important pas în tratarea problemelor stomatologice

Prevenția, cel mai important pas în tratarea problemelor stomatologice Adesea, stomatologul tău a menționat importanța…

3 zile ago

Gutiera dentară- de ce trebuie să o purtăm?

Gutiera dentară este un dispozitiv ordontic indispensabil în stomatologia modernă. Ea face parte din anumite…

o săptămână ago

Stomatologia pentru seniori: provocări și soluții

Odată cu trecerea timpului, acesta își pune amprenta asupra corpului nostru, din toate punctele de…

2 săptămâni ago

Bruxismul: Ce Este și Cum Poate Fi Tratat?

Bruxismul este o afecțiune dentară al cărei simptom principal este scrâșnitul dinților. Bruxismul poate fi…

3 săptămâni ago

Plată în Rate pentru Zâmbetului Tău: Accesibilitate și Beneficii la Clinica Noastră Dentară

Plată în Rate pentru Zâmbetului Tău: Accesibilitate și Beneficii la Clinica Noastră Dentară La ADAFE…

3 săptămâni ago