Categories: Blog

Digital Smile Design: fii arhitectul noului tău zâmbet

Dacă ți-ai dorit vreodată să îți îmbunătățești estetica zâmbetului tău, prin Digital Smile Design poți obține acest lucru. Cu acest program, împreună cu medicul stomatolog, îți poți crea dantura perfectă ce îmbină atât esteticul cât și funcționalitatea cavității orale.

Ce este Digital Smile Design?

În momentul în care decizi că este timpul să faci o schimbare estetică zâmbetului tau, indiferent de motiv, de obicei se recomandă realizarea fațetelor dentare (din ceramică sau din compozit). În urma consultației, în funcție de dorințele tale medicii specialiști îți vor sugera care este cea mai bună opțiune, însă ambele proceduri implică la primul pas: Digital Smile Design.

Digital smile design este un program ultramodern, de înaltă performanță și calitate prin care medicul tău dentist îți va crea un mockup al noului tău zâmbet. Practic, prin acest program o să poți vedea o previzualizare a noii tale danturi înainte ca aceasta să capete formă.

Cum funcționează Digital Smile Design?

Primul pas pentru a proiecta noul tău zâmbet este folosirea unor tehnici de imagistică digitală, cum ar fi radiografiile și scanările intraorale, pentru a obține o imagine detaliată a structurii dentare și a țesuturilor moi ce vor fi folosite ulterior în programul de Digital Smile Design.

Fotografiile intraorale sunt deosebit de importante când folosim un program precum Digital Smile Design. Pe lângă faptul că ele reprezintă o necesitate în momentul în care folosim software-ul pentru a ne asigura că putem face un plan de lucru corect și personalizat pentru fiecare dantură, ele reprezintă un aspect cheie în medicina dentară modernă.

O dată ce toate datele informative sunt colectate, cu ajutorul software-ului specializat Digital Smile Design, medicul stomatolog creează un model digital al zâmbetului ideal pentru pacient. Aspecte preum lungimea, lățimea și forma dinților pot fi schimbate și ajustate în funcție de dorințele pacientului.

Astfel, tratamentul stomatologic nu se demarează decât în momentul în care pacientul este complet mulțumit cu noul său zâmbet. Pentru noi, Adafe Dental Clinic, comunicarea cu pacienții noștri este deosebit de importantă întrucât dorim nu numai un parteneriat lin cu pacienții noștri, dar și să îți oferim zâmbetul tău perfect și natural.

De asemenea, prin comunicare, medicul stomatolog poate prezenta pacientului diverse opțiuni de tratament și alternativelor disponibile pentru a obține rezultatele dorite.

Vezi mai multe despre acest caz clinic aici.

De ce trebuie să ținem cont când folosim programul Digital Smile Design?

Lucrul de mântuiala nu este ceva ce ne caracterizează ca și clinică, iar în acest proces nu există loc de erori sau neatenție. Întreg procesul este unul minuțios ce necesită niște principii de care trebuie să ținem cont.

În primul rând, obiectivele pacientului trebuie să fie foarte bine definite. Fiecare pacient are preferințe individuale și așteptări unice, iar acestea trebuie să fie centralizate în procesul de planificare a tratamentului stomatologic.

Mai mult, este important să se evalueze starea generală a sănătății orale a pacientului înainte de a începe orice procedură estetică. Problemele dentare, fie că este nevoie de o simplă plombă dentară sau un tratament endodontic (de canal) mai complex, afecțiunile gingivale sau alte complicații, trebuie tratate în prealabil pentru a asigura succesul tratamentului estetic

Fiind o procedură estetică, este deosebit de important să luăm în calcul simetria și armonizarea structurii faciale. În timpul proiectării se ține cont nu numai de cavitatea orală cât și de celelalte structuri fizionomice ale pacientului pentru a armoniza și reda un aspect natural, sănătos și estetic.

În afară de aspectul estetic, trebuie să se acorde atenție și funcționalității și sănătății dentare. Pacienții trebuie să se întoarcă acasa nu numai cu un zâmbet frumos, dar cu un zâmbet sănătos și o mușcătură funcțională ce va rezista testul timpului.

De ce folosim Digital Smile Design?

Utilizarea Digital Smile Design aduce benficii semnificative în stomatologie atât pentru medici, cât și pentru pacienți. Datorită acestei tehnologii avansate, medicii au acum posibilitatea să transforme visul unui zâmbet perfect în realitate pentru pacienți. Digital Smile Design reprezintă o unealtă de nelipsit pentru medici, permițându-le să previzioneze și să proiecteze în detaliu rezultatul final al tratamentului stomatologic.

Medicii clinicii noastre stomatologice au ca motivație îmbinarea frumuseții cu sănătatea dentară, astfel încat aici vei găsi o echipă gata să depună efortul pentru a-ți reconstitui zâmbetul așa cum ți-l dorești, păstrând naturalețea structurii tale faciale, și menținând funcționalitatea cavității orale. Te așteptăm cu drag la Adafe Dental Clinc pentru a-ți crea un mockup al danturii tale perfecte cu Digital Smile Design!

adafedentalclinic.com

Recent Posts

Prevenția, cel mai important pas în tratarea problemelor stomatologice

Prevenția, cel mai important pas în tratarea problemelor stomatologice Adesea, stomatologul tău a menționat importanța…

3 zile ago

Gutiera dentară- de ce trebuie să o purtăm?

Gutiera dentară este un dispozitiv ordontic indispensabil în stomatologia modernă. Ea face parte din anumite…

o săptămână ago

Stomatologia pentru seniori: provocări și soluții

Odată cu trecerea timpului, acesta își pune amprenta asupra corpului nostru, din toate punctele de…

2 săptămâni ago

Bruxismul: Ce Este și Cum Poate Fi Tratat?

Bruxismul este o afecțiune dentară al cărei simptom principal este scrâșnitul dinților. Bruxismul poate fi…

3 săptămâni ago

Plată în Rate pentru Zâmbetului Tău: Accesibilitate și Beneficii la Clinica Noastră Dentară

Plată în Rate pentru Zâmbetului Tău: Accesibilitate și Beneficii la Clinica Noastră Dentară La ADAFE…

3 săptămâni ago

Ghid pentru urgențele dentare

Urgențele dentare, neplăcute dar uneori de neevitat. Dar ce e de făcut în cazul acestora,…

4 săptămâni ago