Categories: Blog

Laser Dentar: aparat al medicinii dentare moderne

Laser Dentar: aparat al medicinii dentare moderne

Laser Dentar. Sună puțin intimidant, dacă nu chiar puțin periculos. Totuși, fiind un aparat utilizat în proceduri ale medicinei dentare moderne, nu are cum să ne facă un rău. Haide să aflăm împreună totul despre laserul dentar, când și cum este folosit și de ce nu ar trebui să ne fie frică de el.

Ce este un laser dentar?

Un laser dentar este un dispozitiv medical inovator care utilizează un fascicul concentrat de lumină pentru a trata o gamă variată de probleme dentare cu o precizie și eficiență deosebită. Fasciculul de lumină emis de laser poate fi ajustat pentru a interacționa cu diferite tipuri de țesuturi dentare, inclusiv țesuturile dure (cum ar fi smalțul și dentina) și țesuturile moi (gingiile și mucoasa orală).

Această tehnologie permite dentiștilor să efectueze proceduri mai puțin invazive, reducând astfel durerea și disconfortul pentru pacient.

Cum se folosește un laster dentar?

Laserul dentar este un dispozitiv de mărimi mici, care este ținut în mâna medicului stomatolog și conectat printr-un fir la o unitate centrală. Această unitate centrală găzduiește sursa de energie a laserului și panoul de control.

Cu ajutorul panoului de control se vor seta parametrii necesari de către medicul specialist, in funcție de țesutul tratat și de procedura de tratament.

Tipuri de laser dentar

Iată laserul ce îl folosim în cadrul clinicii noastre, Adafe Dental Clinic. Laserul dioda. Laserul cu diodă este un tip de laser care folosește o diodă semiconductoare ca mediu activ pentru producerea luminii. Aceasta este o tehnologie relativ recentă comparativ cu alte tipuri de lasere, cum ar fi cele cu gaz sau cu solid.

Avantajul major oferit de acest tip de laser dentar este capacitatea de a efectua intervenții minim invazive, ceea ce reduce durerea și disconfortul pacienților, scurtează timpul de recuperare și minimizează riscul de sângerare și infecție.

În ce tratamente dentare este folosit un laser dentar?

Un laser dentar reprezintă o inovație în medicina dentară. Acestă reduce sângerarea în timpul procedurilor chirurgicale, ajută la o vindecare mai rapidă, minimizează necesitatea anesteziei locale și diminuează riscul de infecții post-operatorii întrucât poate steriliza zona foarte bine.

De asemenea, laserele dentare sunt extrem de precise, permițând îndepărtarea exactă a țesutului bolnav sau deteriorat, păstrând în același timp mai mult din țesutul sănătos.

Astfel, acestea sunt utiliztate într-o gamă variată de tratamente, de la îndepărtarea cariilor și albirea dinților, până la tratamente pentru bolile gingivale și conturarea estetică a gingiilor. În cadrul clinicii noastre folosim laserul dentar dioda în următoarele proceduri:

Gingivectomii

Gingivectomia cu laser diodă este o procedură rapidă și eficientă pentru remodelarea liniei gingiilor și îndepărtarea țesutului gingival excesiv care poate fi cauzat de diverse afecțiuni dentare. Utilizarea laserului reduce semnificativ sângerarea și accelerează vindecarea, permițând pacienților să se recupereze rapid și cu disconfort minim.

Decontaminare pungi parodontale și canale radiculare

Laserul diodă este extrem de eficient în eliminarea bacteriilor din pungile parodontale și canalele radiculare, ajutând astfel la prevenirea sau tratarea infecțiilor periodontale și endodontice. Această tehnică minimizează nevoia de intervenții chirurgicale invazive și promovează o vindecare mai rapidă, totodată reducând inflamația și discomfortul pacientului.

Albirea dinților

Utilizarea laserului diodă în procedurile de albire a dinților oferă rezultate superioare într-un timp semnificativ mai scurt comparativ cu metodele tradiționale. Laserul activează agentul de albire aplicat pe dinți, accelerând procesul și îmbunătățind uniformitatea și durabilitatea albirii, totul cu un control precis pentru a evita afectarea țesuturilor înconjurătoare.

Tratamentul paradontozei

Laserul diodă joacă un rol crucial în tratamentul non-invaziv al paradontozei, prin eliminarea eficientă a plăcii bacteriene și a tartarului de sub linia gingiei. Aceasta tehnologie ajută la reducerea buzunarelor parodontale și la regenerarea țesuturilor afectate, oferind o abordare mai blândă și mai puțin dureroasă pentru pacienți, comparativ cu metodele convenționale.

Sunt dureroase procedurile în care se utilizează laserul dentar?

Procedurile în care se utilizează laserul dentar sunt, în general, mai puțin dureroase comparativ cu cele tradiționale. De asemenea, în funcție de cât de complexă și invazivă este procedura, se va folosi anestezia locală pentru a nu exista nici un fel de disconfort creat.

La Adafe Dental Clinic confortul pacienților noștri este o prioritate. Nu dorim să plecați doar cu o dantură frumoasă și sănătoasă, dar și cu o experiență plăcută la dentist. Experții noștri, înarmați cu tehnologie ultramodernă și pasiune pentru lucrul lor, sunt aici pentru tine, orice problemă ai nevoie, fie că aceasta implică utilizarea unui laser dentar sau nu. Te așteptăm cu drag!

adafedentalclinic.com

Recent Posts

Prevenția, cel mai important pas în tratarea problemelor stomatologice

Prevenția, cel mai important pas în tratarea problemelor stomatologice Adesea, stomatologul tău a menționat importanța…

3 zile ago

Gutiera dentară- de ce trebuie să o purtăm?

Gutiera dentară este un dispozitiv ordontic indispensabil în stomatologia modernă. Ea face parte din anumite…

o săptămână ago

Stomatologia pentru seniori: provocări și soluții

Odată cu trecerea timpului, acesta își pune amprenta asupra corpului nostru, din toate punctele de…

2 săptămâni ago

Bruxismul: Ce Este și Cum Poate Fi Tratat?

Bruxismul este o afecțiune dentară al cărei simptom principal este scrâșnitul dinților. Bruxismul poate fi…

3 săptămâni ago

Plată în Rate pentru Zâmbetului Tău: Accesibilitate și Beneficii la Clinica Noastră Dentară

Plată în Rate pentru Zâmbetului Tău: Accesibilitate și Beneficii la Clinica Noastră Dentară La ADAFE…

3 săptămâni ago

Ghid pentru urgențele dentare

Urgențele dentare, neplăcute dar uneori de neevitat. Dar ce e de făcut în cazul acestora,…

4 săptămâni ago